Monday 21 May 2012

Iniieri I Iniieri


Iniieri I Iniieri

Autor ASTERION

Nu vedeti dublu iar titlul este c^at se poate de corect. Exista Initieri si initieri: primul cuv^ant este scris cu litera mare iar celalat cu litera mica, dintr-un anumit motiv.

^In ziua de astazi, ^in special ^in scena spiritula si pseudo-spirituala a Rom^aniei, termenul este foarte des folosit. Exista o sumedenie de initieri, care mai de care mai exotice si mai ciudate, cu sau fara diplome, care ^il transforma pe om ^intr-un (ce altceva dec^at) "initiat". Aceste initieri sunt facute de alti initiati, care sunt (ati ghicit) "MAEsTRI". Cu sau fara diplome. As dori sa abordam acest termen pentru a vedea ce anume ^inseamna, cum ^il putem folosi, unde este bine folosit si unde nu este chiar at^at de bine folosit si ce putem sa ^intelegem din el.

Initierea cu i mic este introducerea unui om ^intr-un sistem sau ^intr-un grup. De obicei este un procedeu folosit de catre un grup de oameni ^in momentul c^and doresc sa introduca ^in r^andurile lor un alt om, sau vice-versa, c^and un om izolat vrea sa intre ^in r^andurile unui grup anume. Aceste grupuri sunt unite de un sentiment special de apartenenta si au de obicei anumite facilitati, precum puteri spirituale, cunoastere, bani sau alte asemenea lucruri. ^In vechime existau fratiile fierarilor, din Grecia, Creta si Armenia, care erau extrem de exclusiviste. Fierarul stia secretele bronzului, cuprului, fierului si tainele calirii otelului, cunoastere la care nu aveau acces toti oamenii. Erau vazuti ca fii zeului Hefaistos (la romani, Vulcan), faurul priceput si schiop. Tainele prelucrarii fierului erau predate dupa ani de ucenicie iar ucenii trebuiau sa treaca anumite probe pentru a se dovedi destul de seriosi. Fratiile fierarilor nu erau nici magice, nici spirituale, erau chiar foarte practice, iar secretele lor erau legate doar de prelucrarea fierului, ^insa toate cunoasterea aceasta era secreta, iar tainele puteau fi predate ucenicilor si prin alegorii. Zidarii si pietrarii aveau bresle similare, iar uniunile de bresle din Anglia si Scotia au dat nastere mai t^arziu francmasoneriei, o asociatie celebra si foarte des adusa ^in discutie c^and se vorbeste de initiere. Scolile mistice din vechime, precum cea a lui Pitagora, a lui Empedocle, a lui Mithra sau a lui Zalmoxis aveau si ele ritualuri prin care omul obisnuit devenea initiat ^in tainele lor. Foarte multi din soldatii Imperiului Roman, fie ca erau latini, greci sau daci, erau initiati ^in misteriile lui Mithra, iar asta ^ii unea ^intr-un fel ^in care nu putem sa ne dam seama. Orice meserie din lume are secretele ei, iar c^and cineva este interesat de acea meserie, el nu o poate deprinde dec^at de la un maistru, o alta fateta a Maestrului.

Initierea cu i mic este introducerea unui om ^intr-un grup, de orice natura ar fi el. Un om poate fi initiat ^intr-o fratie sportiva, sau ^intr-o loja masonica, sau ^in tainele giuvaiergitului. ^In aceasta acceptiune, initierea este importanta ^in viata unui om, are un impact asupra vietii lui si asa mai departe. Astazi mai este la moda sa numim "INItIERE" terminarea unui curs sau unei discipline esoterice. Exista initieri ^in Reiki, initieri ^in Karuna, initieri ^in Tehnica Radianta si c^ate si mai c^ate, ^inc^at ne v^aj^aie capul numai c^and vedem listele acestor ramuri. Cu toate ca nu sunt initieri ordinare, ci tin de latura spirituala, acestea nu sunt ^intru totul initieri spirituale.Procedeul provine din Vest, ^insa acolo exista o diferenta clara ^intre initiere spirituala (^in engleza, "INITIATION") si initierea ^in Reiki sau alta ramura a sa (^in engleza, "ATTUNEMENT"). Daca un om ma ^intreaba daca sunt "INItIAT", ^ii raspund foarte lejer ca da, ^in foarte multe. Stiu sa scriu, deci sunt initiat ^in tainele alfabetului. Stiu sa gatesc, deci sunt initiat ^in tainele gastronomiei. Ati prins idea. Daca as fi spus un simplu DA, as fi fost vinovat de un fel de minciuna-neminciuna. Eu as fi spus adevarul, iar bietul om ar fi crezut ca sunt un mare mag cunoscator al misterelor supreme sau vreun facator de minuni. Sau m-ar fi considerat arogant. Eu personal nu cred pe nimeni care ^imi spune pe fata si cu satisfactie ca este un Initiat. Initiat cu i mic, poate. Initiat ^in secretele celorlati, ^in lacatuserie, ^in Reiki sau ^in orice altceva, da, cred ca este, si toti oamenii sunt mai mult sau mai putin initiati. Initiatul cu I mare ^insa nu va spune niciodata asa ceva despre sine. Initierea cu I mare este cu totul altceva. Este intrarea ^in lumea superioara, accesarea unei alte realitati, este acea experienta care schimba un om cu toata fiinta lui si ^il renaste, ^il face nou.

Initierea cu I mare este un eveniment care se ^int^ampla odata la c^ateva vieti, fie ele 6-7 sau 700 de vieti, si nu de c^ateva ori ^in viata. Este un proces care arde literalmente din radacini tot ce ^inseamna omul vechi si ^il cladeste la loc ^intr-un om nou. Este chinul, moartea si ^invierea omului, din punct de vedere spiritual. Initiatul trebuie sa moara din toate punctele de vedere pentru a re^invia. Cei care se numesc pe sine initiati, si proclama asta deschis, si nu au murit, ^ii pacalesc pe ceilalti si se pacalesc poate si pe ei ^insisi.

Reference: animals-and-shamanism.blogspot.com
 

Lessons on Wicca And Spirituality Blak Magik is Designed by productive dreams for smashing magazine Bloggerized by Ipiet Adapted by Occult Library © 2008