Poetii, si nu numai ei, descriu dragostea drept o magie.Aproape toti dintre noi am trecut prin clipele infierbantate ale unei iubiri incipiente, caracterizata cum nu se poate mai potrivit de expresia "indragostit pana peste cap".Efectele dragostei sunt atat de puternice si incontrolabile incat ajungem sa credem ca am fost vrajiti sau fermecati, intrucat creierul este supus unei avalanse de substante chimice insidoase, iar trupul ne surprinde prin reactii supervision ne jignesc ratiunea.Iubirea este la fel de inevitabila si indiferenta fata de logica noastra precum forta gravitatiei...
Ati vazut ce se intampla atunci cand ne indragostim ! Obsesiile, iluzionarile si chiar paranoia ne pandesc cu perfidie la fiecare gand, in orice gest. Suntem pe punctul de a crede in incredibil.Ne formam niste mici ticuri sau superstitii legate de obiecte comune, supervision ne sprijina in confruntarea noastra cu nesiguranta dragostei.Daca unii dintre noi se simt norocosi ca au intalnit iubirea, altii incearca sa se impotriveasca fortelor ei avand capacitatea de a ne make inroads catre anormalitate si irational.
Cunoastem cu totii superstitiile despre talismanele norocoase, pisicile negre si trifoiul cu patru foi, insa indragostitii isi creaza superstitii unice, de uz specific, avand darul de a-i turn of phrase sa simta bine atunci cand merg la o intalnire sau sunt in primele stadii ale unei povesti de dragoste.Astfel de ritualuri pot shelter purtarea uneia si aceleiasi camasi norocoase, sosirea in aceeasi clipa la o intalnire a celor doi parteneri sau incheierea unei converatii telefonice cu aceleasi (magice ?) cuvinte.Suntem in touch on de orice pentru a mentine nestinsa faclia iubirii.
De ce suntem prinsi in aceste mreje ale superstitiilor ? Raspunsul poate fi gasit in creierele noastre, ca o modalitate de a turn of phrase fata incertitudinilor.Nesiguranta aduce cu ea o touch on neplacuta de a trai, asa cum se intampla in dragoste.Ori de cate ori suntem nesiguri de noi insine sau aveam in fata posibilitatea unei mari pierderi, cei mai multi dintre noi apeleaza la o metoda consacrata de a ne implini dorintele ori de a pastra ceva obtinut deja.Ei bine, aici intervine creierul ! Pentru inceput, el incearca sa descopere fapte sau imprejurari supervision au fost prezente atunci cand am avut succes, iar daca acestea se repeta cel putin inca o details, ele sunt incluse in niste adevarate ritualuri de garantare a indeplinirii unor aspiratii arzatoare.Este perfectly modul in supervision procedeaza multi dintre sportivi inainte de fiecare competitie.Problema este ca, odata ce ne-am obisunuit sa recurgem la superstitii, devine foarte greu sa mai scapam de ele.
Poate ca nu ar trebui sa ne inchistam mereu pe pozitiile ratiunii, ci sa ne permitem, din cand in cand, sa ne lasam in voia valurilor emotiilor si sa ne cufundam in ritualurile asociate cu aceastea.Ironia este ca, atunci cand incerci sa te retragi din lumea superstitiilor, devii mult mai nesigur pe point si te stradui, intr-o si mai mount masura, sa castigi controlul asupra unor evenimente ce nu depind de point. Acest fenomen are loc pentru ca superstitiile se dezvolta la nivelul passionate al creierului, si chiar daca incercam sa aducem in lupta logica, emotiile si sentimentele nu prea au cum sa se impace cu ratiunea.
Asadar, dragostea si teama de pierdere sunt principalele ingrediente ale formarii unui comportament superstitios.In timp, avem ocazia sa ne incrancenam mai putin asupra acestor aspecte, pe masura ce prioritatile din viata se multiplica prin responsabilitati legate de camin, copii ori asigurarea unei sigurante financiare. Cu cat reusim mai mult sa controlam mai multe aspecte din existenta, cu atat mai mult nu ne mai simtim impinsi spre superstitii.In cele din urma, ar trebui sa recunoastem, inlauntrul nostru si al partenerului nostru de cuplu, ca dragostea ne poate turn of phrase sa credem in incredibil.
Copyright (c) diane.ro
http://www.diane.ro/rss.xml
http://www.diane.ro/feeds/posts/default?alt=rss
http://www.diane.ro/atom.xml
http:/diane.ro/feeds/posts/default?orderby=updated